Ilmavesilampopumpun sähkönkulutus - Mitsubishi Electric.

Ilmavesilämpöpumpun sähkönkulutus – säästöä energialaskuun lämmitysjärjestelmää vaihtamalla

Ilmavesilämpöpumpun sähkönkulutus on huomattavasti öljylämmitysjärjestelmän energiankulutusta vähäisempää. Voit säästää lämmityslaskussasi jopa puolet, kun vaihdat vanhan järjestelmäsi ilma-vesilämpöpumppuun. Samalla säästät ympäristöä.

Mikä vaikuttaa ilmavesilämpöpumpun sähkönkulutukseen?

  • Hyötysuhde
  • Lämmönjakoverkon tyyppi (lattialämmitys- vai patteriverkko)
  • Lämmönjakoverkon ikä ja kunto
  • Ilmavesilämpöpumpun mitoitus
  • Talon koko
  • Talon eristystaso
  • Käyttöveden kulutus
  • Sisä- ja ulkolämpötila.

Parempi hyötysuhde, enemmän säästöä

Hyötysuhde ilmoitetaan joko hetkellisenä hyötysuhteena COP tai koko lämmityskauden hyötysuhteena SCOP. Mitä parempi ilmavesilämpöpumpun hyötysuhde ja lämmitysteho on pakkasilla, sitä enemmän säästöä kertyy.

Lämmitysverkossa tarvittava korkea veden lämpötila heikentää lämpöpumpun hyötysuhdetta. Lattialämmitysjärjestelmässä lämpöä luovuttaa yleensä koko talon lattia. Lämpöä luovuttavaa pintaa on siis huomattavasti enemmän kuin patterijärjestelmässä.

Kun lämpöenergia saadaan siirrettyä tehokkaasti huonetilojen lämmitykseen, voidaan käyttää matalampia lämpötiloja lämmitysverkossa kiertävässä vedessä. Siksi hyötysuhde on parempi lattialämmityksen kuin patterilämmityksen yhteydessä. Patterilämmitteisessä kohteessa lämmitysjärjestelmän kokonaishyötysuhdetta voi kuitenkin parantaa uusimalla pattereita.

Selvitä lämpöpumppulaskurilla, paljonko voit säästää vaihtamalla nykyisen lämmitysjärjestelmäsi ilmavesilämpöpumppuun.

Etäohjaus helpottaa sähkönkulutuksen hallintaa

Etäohjaus helpottaa laitteiston seurantaa ja sähkönkulutuksen hallintaa. Voit säästää sähköä laskemalla huonetilojen lämpötilaa, kun olet poissa, ja nostaa lämmön takaisin normaaliksi vähän ennen kotiintuloa.

Sähkönkulutusta voi tehokkaasti pienentää myös käyttämällä vähemmän lämmintä vettä esimerkiksi suihkussa. Vähäisempi vedenkulutus säästää myös ympäristöä.

Pitääkö suurentaa pääsulakkeiden kokoa?

Omakotitalossa pääsulakkeiden koko yleensä riittää lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen.

Sen sijaan isommissa kiinteistöissä ilmavesilämpöpumppu asennetaan usein olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle, jotta pääsulakkeita ei tarvitsisi suurentaa.

Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumpuissa hyödynnetään lisäksi sähköverkon kaikkia kolmea vaihetta. Tämä kolmivaiheinen sähkönsyöttö tarkoittaa sitä, että kuormitus kiinteistön kolmelle pääsulakkeelle jakautuu tasan. Toinen vaihtoehto olisi yksivaiheinen sähkönsyöttö: yhtä pääsulakkeista kuormitetaan helposti liikaa, jolloin se palaa ja aiheuttaa sähkökatkon taloon.

Hyviä kokemuksia Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumpuista

Mitsubishi Electric -ilmavesilämpöpumpun hankkineet ovat olleet tyytyväisiä erityisesti energiankulutuksen vähenemiseen.

Esimerkiksi maatilalla Paraisten Lielahdessa Mitsubishi Electric Ecodan R32 -ilmavesilämpöpumpun asennuksen jälkeen sähkölaskujen keskimääräinen summa pieneni puoleen tai jopa sen alle (ks. video). Nykyisillä sähkön hinnoilla säästöön jää vielä huomattavasti enemmän!

Sähkölaskut ovat pienentyneet myös Mynämäellä sijaitsevassa omakotitalossa. Lattiat pysyvät lämpiminä pakkasellakin, eikä lämmitystä varten tarvitse enää ostaa puita. Lämmintä käyttövettä riittää hyvin kaikkeen tarpeeseen.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Kotisi on uniikki, ja siksi myös lämmitysratkaisun on oltava sitä! Ammattitaitoiset jälleenmyyjämme auttava sinua ilmavesilämpöpumpun valinnassa ja mitoituksessa.

Heillä on kaikki tarvittavat luvat lämpöpumppujen asentamiseen. Asennus kestää yleensä vain 1–2 päivää.

Jälleenmyyjät myös vastaavat asentamiensa laitteiden huollosta ja korjauksesta.