Ilmalämpöpumpun lisävarusteet nostavat laitteen tasoa

Ilmalämpöpumpuissa on lisätoimintoja, joita on hyvä harkita tarpeen ja käyttötarkoituksen mukaisesti. Mieti, minkälaisia toiminnallisuuksia arvostat ja mistä olisi sinulle eniten hyötyä.

Ilmalämpöpumpun etähallinta – helppoa ja huoletonta lämmönsäätelyä ajasta ja paikasta riippumatta

Uusissa, laadukkaissa ilmalämpöpumpuissa etähallinta on vakiovarusteena, kuten esimerkiksi suosituissa Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumpuissa.

Ilmalämpöpumpun etäohjaimen avulla voit hallita laitettasi helposti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Voit säätää kotisi lämpötilaa ja puhallustoimintoa haluamasi kaltaiseksi. Samalla voit valvoa, että ilmalämpöpumppusi toimii moitteetta.

Hankkiessasi ilmalämpöpumppua tarkista, onko siinä mahdollisuus etäohjaukseen.

Kaukosäädin käyttötarpeen mukaan

Ilmalämpöpumpun perustoimintojen säätämiseen tarvitaan vain muutama nappi. Kun napit on jaoteltu loogisesti käyttötarpeen mukaan, ilmalämpöpumppua on helppo käyttää. Esimerkiksi välikannella voidaan erottaa perustoimintojen ja lisätoimintojen näppäimet toisistaan käytön helpottamiseksi. Lisäksi joillakin kaukosäätimillä saadaan lukittua pois toimintoja, joita ei haluta käyttää.

Käyttötarpeen mukaan lisävarusteena on saatavissa myös langallinen kaukosäädin. Lisäksi joissakin kaukosäätimissä on taustavalo, jonka ansiosta kaukosäädintä voi käyttää myös heikossa valossa.

3D i-See-Sensor ohjaa lämpöä sinne, missä vietät aikaa

Ilmalämpöpumpuissa on lisätoimintoja, joita on hyvä harkita käyttötarpeen mukaan.

Laadukkaimmat ilmalämpöpumput mittaavat huonetilan lämpötilaerot eri etäisyyksiltä i-See-Sensorin avulla (vakiona Mitsubishi Electric LN -mallisarjassa). Tämä kahdeksanosainen tunnistin havaitsee, mikäli huonetilassa on ihmisiä. Ilma voidaan kohdistaa suoraan sinne, missä vietetään aikaa, tai vaihtoehtoisesti epäsuorasti, jolloin se jäähdyttää tai lämmittää tilaa huomaamattomasti.

Ilmalämpöpumpusta voidaan valita myös energiansäästöasetus. Se menee itsestään päälle, mikäli ilmalämpöpumppu havaitsee, ettei huonetilassa ole ihmisiä.

Kun säädät mökilläsi tai muuten kodistasi etäällä olevan ilmalämpöpumpun toimintoja, varmista, että verkkoyhteys toimii ilman katkoja.

Takkatoiminto hyödyntää takan tuottamaa lämpöä

Automaattinen takkatoiminto kierrättää sisäilmaa ja hyödyntää takan tuomaa lämpöä. Takkatoiminnon avulla lämmin ilma leviää ympäri asuntoa ja kaikki kodin tilat pysyvät miellyttävän tasalämpöisinä.

Takkatoiminto on kätevä tapa levittää esimerkiksi takan tuottamaa edullista lämpöä. Säästät sähköä ja lämpö leviää tasaisemmin, kun takassa on tuli.

Maatukitelineet varmistavat ilmalämpöpumpun hiljaisen toiminnan

Omakotitaloon asennettavan ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö asennetaan usein maatukitelineelle. Teline hiljentää ulkoyksiköstä mahdollisesti kuuluvaa hurinaa. Maatukiteline ehkäisee tehokkaasti myös laitteen resonointia. Tarkista aina asentajan kanssa, että maatukiteline sopii myös sinun ilmalämpöpumppuusi.

Asiantunteva ja valtuutettu jälleenmyyjä tarjoaa aina oikeanlaisen, kyseiseen ilmalämpöpumppumalliin sopivan telineen.

Parvekkeelle asennettavaa ulkoyksikköä varten on saatavissa omia, erilaisia parveketelineitä.

Ilmalämpöpumppujen seinäkiinnityksiin saa myös monenlaisia seinätelineitä. Suoraan puu- tai tiilijulkisivuun kiinnitettävien telineiden lisäksi on olemassa esimerkiksi rakennuksen sokkeliin kiinnitettäviä malleja. Sokkeli on hyvä seinätelineen kiinnityspaikka, sillä se vaimentaa massiivisuutensa ansiosta hyvin laitteen käyntiääniä.

Suojaa lämpöpumppusi oikein: Käytä vain hyväksi havaittuja suojakoteloita, että varmistat hyvän ilmankierron lämpöpumpullesi. Scanofficen suojakotelot ovat Suomessa kehitettyjä Avainlippu-tuotteita.

Hyvä ilmalämpöpumppu puhdistaa ionisaattorin avulla sisäilman

Huoneilmassa olevat erittäin pienet bakteerit, virukset, homeitiöt ja allergeenit voivat aiheuttaa terveysongelmia, kuten hengityselin- ja verenkiertosairauksia.

Erityisesti erilaisista allergioista kärsivät voivat saada helpotusta ilmaa puhdistavista Ionisaattoreista (plasmasuodattimista) sekä sähkösuodattimista, jotka löytyvät laadukkaimmista ilmalämpöpumpuista.

Ilmanohjaimet jakavat lämpöä kodissasi ilman vetoa

Ilmalämpöpumpussa voi olla lisätoimintona myös puhallusilman suuntaus ilmanohjaimilla esimerkiksi kahteen eri huoneeseen tai portaikossa ylös ja alas.

Kehittyneet ilmanohjaimet jakavat lämmitys- ja jäähdytysilman kotiisi vedottomasti, koska ilma jakautuu normaalia pienemmällä ilmanvirtausnopeudella. Lopputuloksena on miellyttävän tasainen lämpötila.

Sulatusvesikaukalo ja sulatusveden ohjain pitävät rakennuksen kivijalan kuivana

Ilmalämpöpumpun ulkoyksiköstä tulevat sulatusvedet voi ohjata sulatusvesikaukaloon, joka asennetaan ulkoyksikön alle. Laadukas sulatusvesikaukalo pysyy sulana koko talven noin -20° lämpötilaan asti. Sulatusvesikaukalosta ulkoyksikön sulatusvedet ohjataan hallitusti saattolämmittimen ohjaamana kaivoon.

Ammattilainen opastaa oikean sulatusvesikaukalon valinnassa.

Sulatusveden ohjain ohjaa ulkoyksikön sulatusveden turvallisesti kauemmaksi rakennuksen kivijalasta. Se asetetaan ilmalämpöpumpun ulkoyksikön alapuolelle ja kiinnitetään seinä- tai maatukitelineeseen.