Kokemuksia Mitsubishi Electric ilmanviilentimestä.

Ilmanviilennin kokemuksia

Ilman viilentämiseen on tarjolla monenlaisia laitteita. Tehokkain niistä on kiinteä ilmastointilaite. Kysyimme Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppujen käyttäjiltä, millaisia kokemuksia heillä on.

Viileää ja puhdasta sisäilmaa

Ilmalämpöpumppu on tehokas ilmanviilennin, koska se ei vaihda huoneilmaa vaan siirtää ainoastaan lämpöä sisältä ulos kylmäaineen välityksellä (ks. Ilmalämpöpumpun toiminta jäähdytyskäytössä).

Ilmalämpöpumpulla jäähdytettäessä ei tarvita kuumenevaa ilmanpoistoputkea, eikä ikkunaa tarvitse avata ristivedon luomista varten. Sisäilma pysyy viileänä ja puhtaana, kun ulkoa ei tule uutta lämpöä, eikä siitepölyjä tai muita epäpuhtauksia.

Jos tarkoitus on käyttää ilmastointilaitetta myös lämmitykseen, paras vaihtoehto on talvivarusteltu ilmalämpöpumppu

 

Pelkkään viilennyskäyttöön suunnitelluista ilmalämpöpumpuista käytetään usein nimitystä ilmanjäähdytin tai ilmanviilennin. Esimerkiksi kerrostaloasunnon jäähdyttämiseen ilmanjäähdytin voi olla paras ratkaisu.

Vain jäähdytykseen tarkoitettu ilmalämpöpumppu on perinteistä lämpöpumppua edullisempi

Jos haluat hankkia ilmalämpöpumpun vain jäähdytykseen, Mitsubishi Electric HR COOL on hyväksi todettu vaihtoehto. Suositun mallin kehityksessä lähtökohtana on ollut jäähdytystoiminnon toteuttaminen edullisesti, jolloin sen hinta on saatu jäämään mukavasti talvivarusteltujen ilmalämpöpumppujen alle.

Turkulaisen kerrostaloasunnon asukkaat ovat olleet tyytyväisiä HR:ään ja mahdollisuuteen ohjata ilmalämpöpumppua etänä: jäähdytyksen voi käynnistää, kun lähdetään mökiltä kotiin, jolloin asunto on sopivan viileä kotiin tultaessa. Parvekesuojakotelon ansiosta ulkoyksikkö naamioituu hienosti parvekkeelle.

Laite (Mitsubishi Electric HR Cool) on todella hiljainen ja käytännössä huomaamaton.

Kerrostaloasunnon asukas, Turku

Espoolaisessa paritalossa asukkaat kaipasivat jäähdytystä, koska isojen ikkunoiden kautta tuleva auringonpaahde kuumensi sisäilman. He valitsivat HR:n, koska pitivät ilmanjäähdyttimen valinnassa tärkeänä laitteiston tyylikästä muotoilua ja hiljaista käyntiääntä.

Viileässä toimistossa on mukava työskennellä kesäkuumalla

Ulvilassa Kuljetus Transpori Oy:llä työnteko sai kuumina kesäpäivinä uutta potkua, kun toimistoon asennettiin viilentävä Mitsubishi Electric LN -ilmalämpöpumppu. Talvella pumppu puolestaan lämmittää mukavasti.

Transporin henkilökunta on erittäin tyytyväinen paitsi LN-mallin viilennys- ja lämmitystehoon, myös sen miellyttävän hiljaiseen ääneen.

Miksi valita perinteinen ilmalämpöpumppu viilennykseen?

Kiinteästi asennettava, talvivarusteltu Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumppu

  • sekä viilentää että lämmittää
  • tuo säästöä sähkölaskuun lämmityskäytössä
  • on korvia hivelevän hiljainen
  • säästää luontoa ja ympäristöä
  • on energiatehokas
  • poistaa kosteutta
  • puhdistaa ilmaa tehokkaiden ilmansuodattimien ansiosta
  • viilentää ja lämmittää tasaisesti ilman vedontunnetta.

Tehokas ilmastointilaite selättää hiostavan ilman ja kohottaa asumisviihtyvyyden erinomaiselle tasolle.

Siirrettävä ilmanviilennin sopii pieniin tiloihin

Siirrettävä ilmanjäähdytin on hyvä vaihtoehto silloin, kun kiinteän ilmalämpöpumpun asentaminen ei ole mahdollista, tai esimerkiksi pienissä tiloissa ilmanviilennin halutaan siirtää varastoon talveksi.

Esimerkiksi Gree Shiny 3,5 kW:n siirrettävä ilmastointilaite on useimpia tavarataloissa ja marketeissa myytäviä malleja tehokkaampi. Se tuo raikkaan viileyden niin toimistoon kuin kotiin.

Mietitkö, millainen laite olisi paras ilman viilentämiseen sinun asunnossasi?