Ilmalämpöpumppuasentajan koulutus.

Ilmalämpöpumppu-asentaja – Koulutus tekee mestarin

Ilmalämpöpumppu-asentajia on koulutettu Scanofficessa jo parin vuosikymmenen ajan. Käytännönläheinen koulutus varmistaa, että asiakas saa lämpöpumpun, joka palvelee häntä parhaiten ja säästää sekä luontoa että kukkaroa.

Kylmälaiteasentajan koulutus yhteistyössä Careerian kanssa

Ilmalämpöpumpun asennus edellyttää kylmätekniikan osaamista. Scanoffice järjestää enintään 3 kiloa kylmäainetta sisältävien laitteiden parissa työskenteleville henkilöille kylmälaiteasentajan koulutusta yhdessä Careerian kanssa.

Koulutuksessa opetellaan kylmätekniikka sekä kylmälaitteisiin kuuluvat komponentit ja muut ilmalämpöpumpun toiminnan kannalta oleelliset asiat. Koulutuksen päätteeksi koulutettavat antavat työnäytöt osaamisestaan.

Työelämän edustajana työnäyttöjä ottaa pääasiassa vastaan Scanofficen tekninen asiakaspalvelupäällikkö Teijo Syväkangas. Katso video!

 

Sinustako kylmälaiteasentaja?

Talotekniikan perustutkinnon kylmäasennuksen koulutus sopii henkilöille, jotka ovat uusia kylmäalalla, henkilön työnkuva on kylmä- ja sähköteknisesti suppea tai aiempaa työkokemusta yli 3 kg:n kylmäasennus- ja huoltotöistä on vasta vähän. Koulutus on käytännönläheistä.

Perustutkinto sopii monenlaisiin kylmä- ja lämpöpumppualan yrityksiin. Yrityksessä on oltava yli 3 kg:n kylmäaineluvat. Lue lisää Careerian sivuilta.

Kylmäasentajaksi oppisopimuskoulutuksella

Kylmäasentajan koulutus onnistuu myös oppisopimuspohjalta. Esimerkiksi Careeriassa voi suorittaa kylmäasentajan ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksessa.

Koulutuksessa saa sekä asentaja- että vastuuhenkilöpätevyyden yli 3 kiloa kylmäainetta sisältävien laitteiden käsittelyyn sekä S3-sähkötyöpätevyyden. Koulutuksen saaneilla on kaikki edellytykset toimia kylmäalalla.

Kumpaankin koulutukseen sisältyy työkohteessa annettava työnäyttö. Scanofficella on valmius osallistua työnäyttöjen vastaanottamiseen.

Ilmalämpöpumppujen Road Show -tuotekoulutusta jälleenmyyjille

Scanoffice järjestää tuotekoulutusta maahantuomiensa laitteiden jälleenmyyjille ympäri Suomen. Syväkangas vastaa yhtenä kouluttajana siitä, että jälleenmyyjät saavat koulutuksissa olennaisen tiedon.

Koulutuksissa valmennetaan Scanofficen jälleenmyyjiä toteuttamaan oikeanlaisia lämpöpumppuratkaisuja loppuasiakkaille, joko yrityksille tai yksityisille. Tavoitteena on löytää mahdollisimman kestävä, energiatehokas, helppokäyttöinen ja kuluttajalle lisäarvoa tuottava ratkaisu.

Avainsana on palvelu. Scanofficen asiakkaat ovat ammattitaitoisia jälleenmyyjiä, joiden toimintaa tukemalla varmistetaan loppuasiakkaalle paras mahdollinen palvelu.

Tärkeintä on, että loppuasiakas saa tuotteen, joka parhaiten soveltuu hänen käyttöönsä ja johon hän on tyytyväinen.

Teijo Syväkangas, tekninen asiakaspalvelupäällikkö, Scanoffice

Vastuullisia tekoja ympäristön hyväksi

Scanoffice järjestää jälleenmyyjilleen myös huoltohenkilökunnan koulutusta. Koulutuksen tavoitteena on varmistaa, että lämpöpumppuja käytetään oikein ja ne säilyvät energiatehokkaina mahdollisimman pitkään. Näin säästetään myös ympäristöä.

Jälleenmyyjät opastavat käyttäjää uuden laitteen huoltamisessa. Koulutusten ansioista heiltä onnistuvat myös laajemmat huollot mallikohtaisia yksityiskohtia myöten.

Energiatehokkaat ilmalämpöpumput säästävät ympäristöä, kun niitä käytetään oikein.

Oikean ilmalämpöpumpun valinta ja mitoittaminen

Koulutuksessa olennaista on oppia, minkätyyppinen lämmitys- tai viilennysratkaisu sopii asiakkaan tarpeisiin parhaiten. Ilmalämpöpumpun lisäksi Scanoffice tuo maahan esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuja ja maalämpöpumppuja.

Seuraavaksi on valittava oikea, kuhunkin kohteeseen parhaiten sopiva tuote.
Ilmalämpöpumppuja on eri tehoisia ja eri tavoin varusteltuja.

Myös lisälaitteet ovat tärkeitä. Esimerkiksi ilmanpuhdistustoiminnot voivat tuoda helpotusta allergiaoireisiin, Mitsubishi Electric Wi-Fi -ohjaus antaa sinulle vapauden räätälöidä jäähdytys- ja lämmitysasetukset juuri sopivaksi ja kaukosäätimen taustavalo lisää käyttömukavuutta.

Tärkeää on myös, että valittu laite sulautuu hyvin sisustukseen ja sen muotoilu miellyttää silmää.

Koulutuksessa olennaista on oppia, minkätyyppinen lämmitys- tai viilennysratkaisu sopii asiakkaan tarpeisiin parhaiten.

Ei ole yhdentekevää, mistä ilmalämpöpumppusi ostat

Kun hankit ilmalämpöpumpun Scanofficen valtuutetulta jälleenmyyjältä, voit luottaa siihen, että saat paitsi oikein mitoitetun ja korkealaatuisen tuotteen, myös asiantuntevaa palvelua ja ammattitaitoisen huollon.

Tärkeää on myös, että valittu laite sulautuu hyvin sisustukseen ja sen muotoilu miellyttää silmää.

Ammattitaitoisen jälleenmyyjän tunnistat Scanoffice Lämpöpumppu-Pro– (entinen Hankintaturvaliike), Scanoffice Lämpöpumppu Dealer -, tai Scanoffice Energiapartneri -merkistä.