Ilmalämpöpumpun hinta kertoo sen tehokkuudesta.

Ilmalämpöpumpun hinta kertoo sen energiatehokkuudesta

Ilmalämpöpumpun hinta riippuu siitä, miten hyvin se on varusteltu ja minkälaiseen käyttöön se on tarkoitettu. Ilmalämpöpumppuja on eri kokoja. Laadukas ja energiatehokas ilmalämpöpumppu yleensä maksaa enemmän, mutta myös kestää kauemmin. Erityisen halpa laite on usein suunniteltu vain jäähdytyskäyttöön.

Vaikuttaako ilmalämpöpumpun hinta säästöihin?

Uudempi ja kalliimpi ilmalämpöpumppu on yleensä edullista lämpöpumppua energiatehokkaampi, ja sillä saavutetaan yleensä suuremmat säästöt.

Ilmalämpöpumpun hinta ei silti aina kerro sen energiatehokkuudesta. Kannattaa vertailla erityisesti ilmalämpöpumppujen suorituskykyä (ks. Ilmalämpöpumppujen vertailu kannattaa tehdä huolella) Kun pakkanen lisääntyy, ilmalämpöpumpun tehot muuttuvat.

Oikein mitoitettu ilmalämpöpumppu maksaa itsensä nopeasti takaisin

Ilmalämpöpumppu on tärkeää mitoittaa kohteen mukaan. Mitsubishi Electric -ilmalämpöpumput tuottavat edullista lämpöä kovillakin pakkasilla. Esimerkiksi –20 asteen pakkasilla laitteet tuottavat vielä noin kaksi kertaa kuluttamansa sähkön lämpöenergiana.

Investointi oikein mitoitettuun ja hyvillä ominaisuuksilla varustettuun lämpöpumppuun maksaa itsensä nopeasti takaisin suurempina säästöinä. Lisäksi asunnon arvo nousee ja asumismukavuus lisääntyy.

Kaikkein halvimmat ilmalämpöpumput saattavat jopa vähentää asumismukavuutta kovan käyntiäänen tai liian epätarkan sisälämpötilan hallinnan takia. Halvemman ilmalämpöpumpun käyttöikä ei ole välttämättä yhtä pitkä, eikä se toimi kunnolla pakkasella.

Pelkästään jäähdytykseen tarkoitetut ilmalämpöpumput ovat edullisempia, mutta eivät yleensä toimi lämmityskäytössä.

Huomioi ilmalämpöpumpun hintavertailussa myös asennuksen hinta

Ilmalämpöpumpun hintaan vaikuttavat myös asennuksen hinta sekä sähkötyöt. Asennuksen hinta riippuu asennuskohteesta.

Asennuksen hinnoissa voi kohteesta riippuen olla isoja eroja. Kun vertailet ilmalämpöpumppujen hintoja, tarkista, onko kyseessä pelkkä laite vai onko hinnassa mukana sen asennustyö. Lisäksi on hyvä selvittää, mitä asennus sisältää: kuuluvatko hintaan myös asennustarvikkeet ja sähkötyöt. Myös paikka, johon laite asennetaan, vaikuttaa sen hintaan.

Ilmalämpöpumpun asennus on luvanvaraista työtä, jota valvoo viranomainen (Tukes). Scanofficen valtuutetut jälleenmyyjät asentavat ilmalämpöpumput ammattitaidolla ja opastavat niiden käytössä sekä auttavat huollossa, takuutarkastustuksissa ja mahdollisissa vikatilanteissa.

Huomaathan, että ilmalämpöpumpun asennustyöstä voi hakea kotitalousvähennystä.

 

Esimerkiksi vuonna 2020 kotitalousvähennystä sai enimmillään 2250 euroa, omavastuun ollessa 100 euroa. Lue lisää kotitalousvähennyksestä!

Ilmalämpöpumpun voi maksaa myös osissa

Voit hankkia ilmalämpöpumpun myös osamaksulla edullisesti.

Asiantuntevat Scanofficen jälleenmyyjät auttavat sinua laskemaan vuosittaisen säästön, jonka saat energiankulutuksen pienenemisestä, sekä investoinnin vaatiman rahoituksen määrän. Lainan lyhentäminen käy kätevästi pienemmistä energialaskuista kertyvillä säästöillä.