Scanoffice-suojakotelo, ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puun värinen suojakotelo punaisen puutalon seinällä. Suojakotelossa on musta metallinen kansi.

Ilmalämpöpumpun suojakotelo – mitä pitää ottaa huomioon?

Oikeanlaisen suojakotelon hankinnassa kannattaa olla tarkkana. Väärin suunniteltu ilmalämpöpumpun suojakotelo huonontaa laitteesta saatavaa hyötyä ja saattaa pahimmillaan lyhentää laitteen elinkaarta.

Laitteen ulkoyksikkö on tehty kestämään erilaisia säätiloja. Ilmalämpöpumpun suojakotelo voi kuitenkin suojata ulkoyksikköä vaikeilta sääolosuhteilta ja estää lumen kertymistä sen päälle. Se myös maisemoi ulkoyksikön tyylikkäästi osaksi rakennuksen ulkoseinää.

Jos suojakotelon aikoo hankkia, se kannattaa hankkia samasta paikasta kuin itse ilmalämpöpumppu. Näin voit varmistua siitä, että se on oikeanlainen juuri sinun laitteellesi. Loppukuluttajien itse markkinoilta hankkimien suojakoteloiden kanssa on havaittu ongelmia. Lämpöpumppujen maahantuojan kannalta tämä on ongelmallista, koska se vaikuttaa takuuasioihin.

Valitse oikein suunniteltu ilmalämpöpumpun suojakotelo

Ilmalämpöpumput on suunniteltu hengittämään vapaasti. Ilmankierto ei saa estyä, koska silloin laite ei enää toimi suunnitellusti. Mikäli suojakotelo on liian tiivis, osa ilmankierrosta estyy ja tämä voi aiheuttaa ongelmia sekä lämmitys- että viilennystoiminnolla.

Lämmitystoiminnolla ongelmaksi muodostuu se, että viileä ilma, josta lämpöenergia on jo otettu, jää osittain kiertämään suojakotelon sisälle ja laite käyttää sitä uudestaan. Tällöin lämmitysteho ja hyötysuhde huononevat, joka lisää myös sulatusjaksoja, koska ympäristö on kylmempi.

Jäähdytystoiminnolla kotelon sisällä oleva lämpötila nousee, mikäli ilmankierto ei toimi suunnitellusti. Tämän seurauksena hyötysuhde ja teho huononevat. Tämä voi johtaa jopa siihen, että laite rikkoutuu ennenaikaisesti, sillä kompressori ylirasittuu ja painehäviö rasittaa puhallinmoottoria.

Virheellisesti suunniteltu suojakotelo huonontaa siis laitteesta saatavaa hyötyä ja lyhentää laitteen elinkaarta. On siis tärkeää valita omalle ilmalämpöpumpulle sopiva suojakotelo.

Huolehdi laitteen takuun säilymisestä

Hankkimalla Scanofficen suojelukotelon varmistat, että se on sopiva maahantuomiemme laitteiden kanssa ja varmistat ilmalämpöpumppusi takuun. Takuu ei kata laitteen rikkoutumista, jos on käytetty väärin suunniteltua suojakoteloa.

Scanoffice-suojakotelo on puuvalmis ja se voidaan maalata juuri sinun rakennukseesi sopivalla värillä. Suojakotelo kiinnitetään rakennuksen ulkoseinään. Kotelon kalteva peltikate estää lumen kasautumista ulkoyksikön päälle. Scanoffice-suojakotelo on saatavilla neljällä eri värisellä peltikatteella.

Scanofficen valikoimasta löytyy erilaisia ulkoyksikköjen suojakoteloita, parvekesuojakoteloita, suojakatoksia sekä sulatusvedenohjaimia. Löydä sinulle sopiva ratkaisu ja pyydä tarjous lähimmältä jälleenmyyjältäsi.