Paljonko ilmalämpöpumppu säästää lämmityksessä?

Sähkölämmitteinen omakotitalo tai rivitalo kannattaa lämmittää osittain ilmalämpöpumpulla, koska sen avulla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä sähkölaskussa. Ilmalämpöpumppu säästää jopa niin paljon, että se on maksanut itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa.

Kylmät ilmat jatkuvat vielä ja sähkön hinnan arvaamattomuus aiheuttaa murheita erityisesti sähkölämmitteisten omakoti- ja rivitalojen asukkaille. Korkeat energianhinnat ja kallistunut asuminen huolestuttavat ihmisiä ja moni etsii kestävää ratkaisua kotinsa lämmitykseen.

Ilmalämpöpumppu säästää lämmityskuluissa

Esimerkiksi omakotitalossa, joka on noin 120 m2 kokoinen ja suora sähkölämmitteinen, energiankulutus on keskimäärin vuosittain 20 000 kWh. Voidaan siis arvioida, että kun sähkön hinta siirtoineen on esimerkiksi 18 senttiä kilowattitunnilta, säästöä voi kertyä jopa 1200 euroa vuodessa.

Ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna noin 2500 euroa, joten siitä maksettu hinta on kuitattu reilussa kahdessa vuodessa. Sen jälkeen saat silkkaa säästöä!

Valitse suomalaisiin oloihin sopiva ilmalämpöpumppu

Kaikki markkinoilla olevat ilmalämpöpumput eivät ole suunniteltu Pohjolan oloihin sopiviksi, jolloin ne eivät tuota säästöjä lämmityksessä yhtä tehokkaasti kuin kylmille alueille varta vasten kehitetyt laitteet.

Juuri tästä syystä Suomessa ostetaan eniten Mitsubishi Electric -merkkisiä ilmalämpöpumppuja. Syynä tähän on laitteen kestävyys, luotettavuus ja hyötysuhde kovilla pakkasilla. Laite toimii hyvin Suomen kylmissä olosuhteissa, koska se on kehitetty toimimaan todella alhaisissa lämpötiloissa.

Pohjoismaissa todella kylmissä olosuhteissa tehdyt testit osoittivat, että uuden ajan Hyper Heating -teknologialla varustetut lämpöpumput lämmittävät energiatehokkaasti jopa -35 asteessa.

Vaikka laite olisi kuinka tehokas itsessään, on silti tärkeää käyttää sitä oikein. Monesti malttamattomat asukkaat avaavat ja sulkevat ilmalämpöpumppua lyhytjänteisesti sisälämpötilan mukaan. Suurin säästö tulisi kuitenkin ajastusta hyödyntämällä, jolloin lämpötila pysyy tasaisena.

Valitse laadukas ilmalämpöpumppu

Sen lisäksi, että ilmalämpöpumpun olisi hyvä olla suunniteltu Pohjolan oloihin, säästöjen tehostamiseksi sen olisi tärkeää olla myös energiatehokas, huoltovapaa ja kestävä.

Laadukas ilmalämpöpumppu kestää käytössä jopa 15 vuotta. Kaikki ilmalämpöpumppuja myyvät brändit eivät valvo tuotteidensa laatua yhtä tehokkaasti kuin Mitsubishi Electricillä valvotaan. Mitsubishi Electricillä on joka vaiheessa mukana ihminen, ei pelkkä robotti. Yksikään laite ei lähde tehtaalta sattumanvaraisesti tai tarkistamatta.

Kehittynyttä teknologiaa – Mitsubishi Electric RW-mallisarja

Mitsubishi Electric RW -ilmalämpöpumppu on luokkansa tehokkain. Kookas sisäyksikkö pystyy käsittelemään suurempia ilmamääriä ja siten hallitsemaan suuren huoneiston lämpötilaa tehokkaasti. Myös ulkoyksikkö ja siinä oleva siipi ovat kooltaan isommat. Tämä tekee laitteistosta erittäin tehokkaan, mutta yksikkö on silti myös tyylikäs. Puhtaanvalkoinen ja linjakas yksikkö sopii niin vanhaan kuin uuteen omakotitaloon.

RW-ilmalämpöpumpun sisäyksikön ilmanohjaimet on jaettu kahteen osaan sekä pysty- että vaakasuunnassa. Ilmaa voidaan ohjata samanaikaisesti oikealle, vasemmalle, ylös ja alas. Näin lämmitysilma saadaan jakautumaan tehokkaasti ja vedottomasti huonetiloihin. Vakiovarusteena on myös automaattinen takkatoiminto, minkä päällä ollessa myös takan tuoma lämpö leviää asunnossa.

Edistyksellinen kaksivaiheinen plasmapuhdistin Plasma Quad Plus on ilmanpuhdistusjärjestelmä, joka parantaa ilmanlaatua huonetilassasi. Se poistaa tehokkaasti ilmassa leijuvia hiukkasia, kuten viruksia, bakteereita, hometta, allergeeneja, pölyä ja PM2.5 -hiukkasia.

Hyper Heating -teknologia

Pohjoismaissa todella kylmissä olosuhteissa tehdyt testit osoittivat, että uuden ajan Hyper Heating -teknologialla varustetut Mitsubishi Electric RW-, LN- ja FT-sarjan ilmalämpöpumput lämmittävät energiatehokkaasti jopa -35 asteessa. Tästä kertoo Made for Scandinavian -tarra. LN-sarja on Suomen myydyin ilmalämpöpumppu. FT-sarja puolestaan sopii siron sisäyksikkönsä vuoksi hyvin vanhan ilmalämpöpumpun tilalle.

Laske il­ma­läm­pö­pum­pun tuoma säästö

Tutustu Hyper Heating -ilmalämpöpumppuihimme

Suosittu
Mitsubishi Electric RW Hyper Heating -ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric RW Hyper Heating -ilmalämpöpumppu on luotu meidän olosuhteisiimme ja meitä varten. Tämä kaikki nykypäivän hienoudet sisältävä laite ei pakkasia pelkää!

Mitsubishi Electric MSZ-RW -ilmalämpöpumppu.
Suosittu
Mitsubishi Electric LN Hyper Heating -ilmalämpöpumppu

Suomen ostetuin ilmalämpöpumppu, tyylikäs Mitsubishi Electric LN Hyper Heating on täynnä ominaisuuksia, jotka nostavat asumisen tason Premium-luokkaan. Neljä tyylikästä värivaihtoehtoa!

Mitsubishi Electric MSZ-LN ilmalämpöpumppu, musta sisäyksikkö, maahantuoja Scanoffice Oy.
Suosittu
Mitsubishi Electric FT Hyper Heating -ilmalämpöpumppu

Mitsubishi Electric FT Hyper Heating -ilmalämpöpumppu on omiaan huipputehokkaaseen lämmöntuottoon ja viilennykseen tarpeesi mukaan.

Mitsubishi Electric FT-ilmalämpöpumppu, sisäyksikkö edestä, maahantuoja Scanoffice Oy.